Bukken Bruse
År 2018.
Oppdragsgiver: Bukken Bruse as v/Kjell Fiskerud
Prosjektansvarlig: Jon G. Guttormsen Medarbeidere: Francecsa Vimercati og Vilde Bakkeli Sand
Prosjektet er en sesongbasert uterestaurant ved mølleruinene langs strandpromenaden ved Glomma i Kongsvinger. Restauranten planlegges med enkel servering for byens befolkning i sommermånedene basert på grillmat, reker og drikkevarer. Bukken Bruse restaurant vil være et samlingssted langs strandpromenaden der byens innbyggere kan puste ut i en travel hverdag.
Restauranten består av en stor plattform, et teknisk rom og tre flyttbare vogner, der den ene er planlagt som toalett. De to andre vognene brukes til servering i sommermånedene. Når restauranten stenges for vinteren, flyttes alle vognene vekk. På vinterstid er terrassen åpen for de som ferdes i parken.
Pergolatakene på restauranten er inspirert av paviljonger og materialer som allerede finnes i området. Utstikkere i form av små terrasser som stikker ut over elvebredden følger terrenget i harmoni med trærne som står der. Terrassene skaper et åpent uttrykk med god utsikt til mølleruinene. Restauranten blir et blikkfang for forbipasserende fra stasjonssiden av elva.
Se video av prosjektet