Bukken BruseÅr 2018.
Oppdragsgiver: Bukken Bruse as v/Kjell Fiskerud
Prosjektansvarlig: Jon G. Guttormsen Medarbeidere: Francecsa Vimercati  og Vilde Bakkeli Sand


Prosjektet er en sesongbasert uterestaurant ved mølleruinene langs strandpromenaden ved Glomma i Kongsvinger. Restauranten planlegges med enkel servering for byens befolkning i sommermånedene basert på grillmat, reker og drikkevarer. Bukken Bruse restaurant vil være et samlingssted langs strandpromenaden der byens innbyggere kan puste ut i en travel hverdag.

Restauranten består av en stor plattform, et teknisk rom og tre flyttbare vogner, der den ene er planlagt som toalett. De to andre vognene brukes til servering i sommermånedene. Når restauranten stenges for vinteren, flyttes alle vognene vekk. På vinterstid er terrassen åpen for de som ferdes i parken.

Pergolatakene på restauranten er inspirert av paviljonger og materialer som allerede finnes i området. Utstikkere i form av små terrasser som stikker ut over elvebredden følger terrenget i harmoni med trærne som står der. Terrassene skaper et åpent uttrykk med god utsikt til mølleruinene. Restauranten blir et blikkfang for forbipasserende fra stasjonssiden av elva.

Se video av prosjektet

  Kontakt    Personvern   English